Φτιάξε το απόλυτο after sun spray προσώπου μόνο με δύο υλικά

 

Η skincare routine είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, όμως, οι ανάγκες της επιδερμίδας μας γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Μπορεί να αγαπάμε και να απολαμβάνουμε τον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία, αλλά μετά την πολύωρη έκθεση το δέρμα μας έχει υποστεί ταλαιπωρία και χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση και επανόρθωση.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο ανακουφιστικό- σε τέτοιες περιπτώσεις- από ένα after sun spray προσώπου. Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου καμένη, αφυδατωμένη και επηρεασμένη από τον ήλιο, δεν έχεις παρά να φτιάξεις το δικό σου homemade after sun προσώπου με δύο μόνο απλά υλικά.

Θα χρειαστείς:

-Νερό

-Μηλόξυδο

Πάρε ένα μπουκαλάκι και βάλε μέσα ίση ποσότητα νερού και μηλόξυδου. Ανακίνησε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, βάλε το στο ψυγείο για μία ώρα και έπειτα ψέκασε το πρόσωπό σου, αφού πρώτα το ανακινήσεις και πάλι.

Η ανακούφιση που θα νιώσεις είναι δίχως προηγούμενο. Το μηλόξυδο «ηρεμεί» το δέρμα, έχει αντισηπτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τυχόν μικρόβια, ενώ ανακουφίζει τη φαγούρα ή το ξεφλούδισμα από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Plus: Έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες!