Βρούτσης: Από 2 Ιουνίου θα γίνουν οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις

23/05/2020 | 09:33

 

«Δεν υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι στις συντάξεις αυτού του μήνα οφείλονται στη φορολογική διευθέτηση που έγινε προκειμένου να πάρουν τις προβλεπόμενες αυξήσεις από τις 2 Ιουνίου.

Βρούτσης: Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος
«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.», επεσήμανε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι έγινε φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις επικουρικές συντάξεις 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε, επίσης, ότι η παρακράτησε που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα 20 λεπτά τον μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, εξηγώντας πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ