Πώς θα φτιάξεις καθαριστικό προσώπου σύμφωνα με τον τύπο δέρματός σου

 

Παλεύεις καιρό να βρεις το ιδανικό καθαριστικό προσώπου για τον τύπο του δέρματός σου; Τα καλά νέα είναι ότι τώρα μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ένα φυσικό προϊόν, στο σπίτι. Το πρόσωπό σου χρειάζεται καθημερινά πλύσεις για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα μακιγιάζ καθώς και οι περιβαλλοντικοί ρύποι που συσσωρεύονται στο δέρμα.

Μπορεί ως τώρα να είχες στο μπάνιο σου πολλά επώνυμα προϊόντα εμπορίου που υπόσχονται θαύματα, όμως είναι γνωστό πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την επιδερμίδα από τα φυσικά καλλυντικά. Οι συνταγές που θα σου δώσουμε παρακάτω μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα με πράγματα που έχεις ήδη στη κουζίνα σου. Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις συστατικά, με βάση τις ανάγκες του δικού σου δέρματος.

1) Καθαριστικό με ντομάτα και αγγούρι για λιπαρό δέρμα

Πώς θα το φτιάξεις: Άλεσε μισό αγγούρι και μια μικρή ντομάτα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα και άφησέ το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό και βάλε μια ενυδατική κρέμα που δεν περιέχει λάδι.

2) Καθαριστικό με μέλι και χαμομήλι για ευαίσθητο δέρμα

Πώς θα το φτιάξεις: Βούτηξε μερικά φρέσκα άνθη χαμομηλιού σε ένα βάζο με μέλι και άφησέ το στην άκρη για μια εβδομάδα. Εφάρμοσε το μείγμα σε υγρό δέρμα και κάνε μασάζ για λίγα λεπτά. Βρέξε ένα πανάκι με ζεστό νερό και τοποθέτησέ το στο πρόσωπό σου για περίπου 20 δευτερόλεπτα ώστε να βοηθήσεις το χαμομήλι και το μέλι να εισχωρήσουν στο δέρμα. Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και βάλε μια ενυδατική κρέμα.

3) Καθαριστικό με έλαια για ξηρό δέρμα

Πώς θα το φτιάξεις: Βάλε μια μικρή, ίση ποσότητα από λάδι jojoba, καστορέλαιο και έλαιο λεβάντας σε ένα μικρό μπολ και χρησιμοποίησέ το για να κάνεις μασάζ προσώπου με τη βοήθεια των δακτύλων σου. Στη συνέχεια σκούπισε καλά το δέρμα με ένα βρεγμένο πανί.

4) Καθαριστικό με βρώμη για μεικτό δέρμα

Πώς θα το φτιάξεις: Σε ένα ξηρό δοχείο ανακάτεψε 10 κουταλιές της σούπας σκόνη βρώμης, 5 κουταλιές της σούπας σιτάλευρο, 1 κουταλιά της σούπας σκόνη neem, μισή κουταλιά κουρκουμά και ξύσμα λεμονιού. Πάρε λίγο από αυτό το μείγμα στην παλάμη σου, ανακάτεψέ το με μερικές σταγόνες νερού και εφάρμοσε την πάστα στο πρόσωπό σου. Κάνε μασάζ για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.

5) Καθαριστικό με μαγιά για κανονικό δέρμα

Πώς θα το φτιάξεις: Διέλυσε 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφάρμοσε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και άφησέ το για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και ολοκλήρωσε με μια ενυδατική κρέμα.