Το Gallery Weekend Beijing επιστρέφει μετά την καραντίνα

23/05/2020 | 10:14

 

Καθώς οι περιορισμοί καραντίνας χαλαρώνουν στην Κίνα, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα στη χώρα, το Gallery Weekend Beijing, διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά, αυτόν τον μήνα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 22 γκαλερί και οργανισμοί θα φιλοξενήσουν διάφορες εκθέσεις, εγκαταστάσεις δημόσιας τέχνης και άλλα προγράμματα στην 798 Art Zone του Πεκίνου.

Ζωντανές εκδηλώσεις, συζητήσεις και περιηγήσεις σε στούντιο καλλιτεχνών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  θα είναι επίσης διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου του Gallery Weekend Beijing.

«Με τη συγκέντρωση τοπικών γκαλερί και οργανισμών, η έναρξη του Gallery Weekend Beijing σηματοδοτεί την αναβίωση της καλλιτεχνικής σκηνής του Πεκίνου και εμπνέει ελπίδα σε άλλες σκηνές τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Το καινούριο στοιχείο στο φετινό πρόγραμμα είναι οι περισσότερες ψηφιακές προτάσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την εξ αποστάσεως πρόσβαση μέσω μιας ποικιλίας ψηφιακών καναλιών για επισκέπτες σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της φετινής διοργάνωσης είναι η συνεργασία με το Zurich Art Weekend στη διοργάνωση διεθνούς συζήτησης σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες των παγκόσμιων κρίσεων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης συζητήσεις με καλλιτέχνες, επιμελητές και συλλέκτες, καθώς και μια σειρά από ομιλίες καλλιτεχνών αφιερωμένη στις υπαίθριες εγκαταστάσεις.

Το Gallery Weekend Beijing αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που διεξάγονται στην Κίνα μετά την πανδημία και πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 31 Μαΐου.

 

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”