Πέθανε ο Τζίτζι Σιμόνι – Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο

22/05/2020 | 17:48

Ο Λουίτζι “Τζίτζι” Σιμόνι πέθανε σήμερα 22 Μαΐου σε ηλικία 81 ετών από εγκεφαλικό, βυθίζοντας στο πένθος το ιταλικό ποδόσφαιρο, το οποίο και υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Ο Σιμόνι υπήρξε ιστορική φιγούρα στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας, με βασικούς σταθμούς της ποδοσφαιρικής του καριέρας της Μπρέσια και τη Βερόνα, αλλά αγωνιζόμενος και με τη φανέλα της Γιουβέντους και της Νάπολι.

Ακόμη σπουδαιότερη ήταν όμως η προπονητική του καριέρα, καθώς πέρασε από τους πάγκους πάνω από 10 ομάδων της πρώτης και των χαμηλότερων κατηγοριών, με “highlight” της καριέρας του, την τεχνική καθοδήγηση της Ίντερ του Ρονάλντο (φώτο), με την οποία κατέκτησε και το Κύπελλο UEFA το 1998.

Η ιταλική ομάδα τον αποχαιρέτησε μάλιστα και μέσα από μία επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα social media.

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας