ΗΠΑ: Ο ΠΟΥ να αξιολογήσει την «απάντηση» στην πανδημία και να ερευνήσει την πηγή της

22/05/2020 | 17:56

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ερευνήσει την πηγή του νέου κορωνοϊού, καθώς και τον δικό του τρόπο διαχείρισης της απάντησης στην πανδημία.

Ο ναύαρχος Μπρετ Τζιρουά, υφυπουργός Υγείας των ΗΠΑ, δήλωσε στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ με γραπτή του δήλωση: «Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Τραμπ στην επιστολή του στις 18 Μαΐου προς τον γενικό γραμματέα Τέντρος, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο προκειμένου να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί πως ποτέ ξανά δεν θα συμβεί μια τέτοια πανδημία».

Μια ανεξάρτητη, ολοκληρωμένη αξιολόγηση της παγκόσμιας απάντησης υπό τον ΠΟΥ – όπως συμφωνήθηκε σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την ετήσια υπουργική συνέλευση του ΠΟΥ την Τρίτη – θα πρέπει να επιδιώξει μια «ολοκληρωμένη και διαφανή κατανόηση της πηγής, της σειράς των γεγονότων και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για την απάντηση του ΠΟΥ στην πανδημία της COVID-19» δήλωσε.

Όταν συγκληθεί και πάλι η Συνέλευση του ΠΟΥ το φθινόπωρο, θα πρέπει να ασχοληθεί με το αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης, τις μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΠΟΥ, «συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας της Ταϊβάν να συμμετάσχει ως παρατηρητής» πρόσθεσε ο Τζιρουά.

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν