Πάτρα: Αυτοψία στους αρχαιολογικούς χώρους

 

Αυτοψία στο Κάστρο του Ρίου, τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και στο κάστρο της  Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, συνοδευόμενη  αντίστοιχα από τη διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, την αρχαιολόγο Μαίρη Γκάτη και τον αρχαιολόγο Μιχάλη Γκαζή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναζήτησης χώρων, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό,  για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μουσικής στις 21 Ιουνίου και με δεδομένη τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον , για έναρξη ανοιχτών εκδηλώσεων από τις 15 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν  σε αυτούς τους χώρους  στο σύνολό τους θα είναι ελεύθερες για το κοινό.

Είχε προηγηθεί συνάντηση  η οποία αφορούσε στη χρήση του Ρωμαϊκού Ωδείου, όπου οι θεατές  σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται, δεν θα επιτρέπεται να ξεπερνούν τα 108 άτομα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ευχαριστεί θερμά την αρχαιολογική υπηρεσία, την διευθύντρια της , τους αρχαιολόγους και το υπόλοιπο προσωπικό, για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια που προσφέρανε στην αναζήτηση χώρων.