Δήμος Πατρέων: Μέχρι τις 31 Μαΐου καθαρισμός οικοπέδων, αλλιώς πρόστιμα

 

Ο Δήμος  Πατρέων καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων μέχρι 31 Μαΐου να  φροντίσουν για την αποψίλωση, τον καθαρισμό  από χόρτα και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών & σκουπιδιών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους και μεταφορά αυτών με δικά τους μέσα στον χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (ΞΕΡΟΛΑΚΑ),  για να αποφευχθεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες με στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.  Απαγορευτική περίοδος  1η Μάη μέχρι την 31η Οκτώβρη.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.
Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας  από την βλάστηση που θα γίνουν  ξερά χορτάρια τους θερινούς μήνες και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.