Άγγελος Τσιγκρής: Φέρνει στη Βουλή τη λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη λήψη πρόσθετων μέτρων οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Ζωές αθώων οδηγών κινδυνεύουν καθημερινά στο “εθνικό” οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο.

Την τελευταία δεκαετία στην  Πατρών – Πύργου έχουν σημειωθεί 290 τροχαία, με 130 νεκρούς.

Αναλυτικά από το 2009 εώς και σήμερα έχουν σημειωθεί 290 τροχαία, σε ένα δρόμο που την ίδια περίοδο καταμετρήθηκαν 556 θύματα, με 130 νεκρούς και 450 τραυματίες. 

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις με σκοπό η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου να καταστεί περισσότερο ασφαλής για τους οδηγούς. 

Έπειτα από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, προχωρά η υλοποίηση και η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, με βάση τα σύγχρονα πρότυπα κατασκευής των εθνικών οδικών δικτύων. 

Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και με σκοπό την παροχή ασφάλειας στους διερχόμενους οδηγούς, θα ήταν σκόπιμο να γίνουν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Τοποθέτηση διαχωριστικών κορύνων μεταξύ των δύο ρευμάτων -ειδικά στα σημεία με τις απότομες στροφές- προκειμένου να περιορίζεται η ταχύτητα και να αποτρέπονται οι προσπεράσεις. 
Καλύτερος φωτισμός  στα ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. 
Τοποθέτηση αντανακλαστήρων οδοστρώματος, τα οποία  θα προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου, ιδιαίτερα στα σημεία που η ολισθηρότητα του δρόμου αυξάνει τις πιθανότητες τροχαίου δυστυχήματος». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: α)  σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη πρόσθετων μέτρων οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου και β) από πότε θα εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα; 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)