ΤτΕ: «Bουτιά» 71% στις τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου

21/05/2020 | 19:28

 

Στα προσωρινά νούμερα της Τράπεζας της Ελλάδος αποτυπώνεται ο αντίκτυπος του κορωνοϊού για το μήνα Μάρτιο, λόγω της διακοπής των αεροπορικών μεταφορών και της λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Οι τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου μειώθηκαν μόλις στα 92 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 71%. Το Μάρτιο του 2019 το αντίστοιχο νούμερο είχε διαμορφωθεί στα 318 εκατ. ευρώ και τον αντίστοιχο μήνα του 2018 στα 241 εκατ. ευρώ. Πτώση κατά 46,8% σημείωσαν και οι διεθνείς αφίξεις (κυρίως μέσω των αεροδρομίων της χώρας), ενώ στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές δαπάνες των κατοίκων στο εξωτερικό, οι οποίες επίσης μειώθηκαν σημαντικά κατά 75,7%.

Συνολικά στο α΄ τρίμηνο του 2020, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 5,6% και 17,1% αντίστοιχα, ακριβώς λόγω των εξελίξεων του Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο ρυθμός αύξησης των εισπράξεων μόνο για το μήνα Φεβρουάριο ήταν στο 21,1% και για το δίμηνο στο +23%. Πέραν του Μαρτίου ακόμη χειρότερα αναμένονται τα νούμερα του Απριλίου, λόγω και του lockdown αλλά και της σχεδόν ολοκληρωτικής καθήλωσης των αεροσκαφών από τις αεροπορικές σε όλη την Ευρώπη.

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ