Πλακιωτάκης: Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αλλάξει το πρωτόκολλο για πληρότητα 50% στα πλοία

21/05/2020 | 16:00

 

Την εκτίμηση ότι τα πρωτόκολλα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα αλλάξουν εντός του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Μιλώντας στον RealFm,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα θα αναθεωρηθούν την κατάλληλη στιγμή και αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επεξεργασία μια πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποζημιωθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες από ευρωπαϊκούς πόρους. «Ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%. «Λέω ξεκινάμε διότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%. Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», υπογράμμισε. 

Πλακιωτάκης: Πιστεύω ότι οι εταιρείες θα συμπεριφερθούν με κοινωνική υπευθυνότητα
Αναφερόμενος στην ανησυχία των πολιτών για πιθανές αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν με κοινωνική υπευθυνότητα.   «Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών», κατέληξε ο υπουργός. 

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου