Νέα "πυρά" Παπαδόπουλου κατά Τσελέντη

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" των σεισμολόγων

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Άκη Τσελέντη με αφορμή την υποψηφιότητα του τελευταίου για τη θέση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μίλησε στον RealFm 97,8 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Σε ερώτηση για την έκκληση που απηύθυνε ο κ. Παπαδόπουλος στον κ. Τσελέντη να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του, καθώς υπάρχουν κατηγορίες ότι άλλαξε τα χαρτιά της ηλικίας του, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε αρχικά ότι ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος.

Όπως εξήγησε "ο νόμος βάζει ένα ηλικιακό όριο, εκείνο των 63 ετών ώστε μαζί με τα τέσσερα έτη που είναι η θητεία να πάμε στα 67 έτη που είναι το όριο για όλον τον δημόσιο τομέα και ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κ. Τσελέντης ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι με ηλικία 1955, λίγο καιρό πριν λήξει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες εμφανίζει ταυτότητα ότι έχει γεννηθεί το 1957. Έχει γίνει δηλ. αλλαγή στην ηλικία. Το πώς έγινε δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι ήδη υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση".

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι "το όριο ηλικίας δεν μπορεί να το παραβεί κάποιος. Υπάρχει τεράστια νομολογία που λέει ότι δεν γίνεται δεκτή η αλλαγή ηλικίας για να πάρεις θέση στο Δημόσιο. Μάλιστα ενδεχομένως να αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Δεν μπορείς να προσπορίζεσαι, να διορίζεσαι και να πορεύεσαι τόσα χρόνια με μια ηλικία και μετά να εμφανίζεις μια άλλη".

Σε ερώτηση για τις αναφορές και στον κ. Δήμα και την Επιτροπή, με αιχμές περί φιλικών προσκείμενα ατόμων στον Άκη Τσελέντη, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε ότι "καταλαβαίνω το αποτέλεσμα της Επιτροπής αυτής. Ο κ. Δήμας, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, με πήρε τηλέφωνο για να μου εξηγήσει ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό. Μπορεί να μην έχει κάνει κάτι κακό, όμως το αποτέλεσμα είναι κακό. Δηλ. η Επιτροπή είναι εξαιρετικά ευνοϊκή προς τον κ. Τσελέντη. Ο κ. Συνολάκης είναι επιστημονικός σύμβουλος και στενός φίλος του Πρωθυπουργού".

Όπως αποκάλυψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος "κι εγώ έχω γνωρίσει στη σταδιοδρομία μου πολλούς Πρωθυπουργούς, υπουργούς, γραμματείς κ.α. Το 2012 με είχε καλέσει ως βουλευτής τότε ο σημερινός Πρωθυπουργός για επιστημονικά θέματα και εκεί μου είχε πει αναίτια ότι ο Κώστας Συνολάκης ήταν πολύ φίλος του. Όμως αποδεικνύεται ότι είναι και επιστημονικός συνεργάτης και καλά κάνει. Αποδεικνύεται ότι του ανέθεσαν να πάει να κάνει την επιστημονική έκθεση για την τραγωδία στο Μάτι. Θεμιτό και αυτό. Τον πολιτικό εναγκαλισμό Τσελέντη - Συνολάκη ποιος θα τον εξηγήσει; Ο κ. Τσελέντης ήταν υποψήφιος ως ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Κι εγώ ήμουν υποψήφιος αλλά δεν άλλαξα την ηλικία".

Σε ερώτηση για το εάν θεωρείται ακατάλληλος για τη θέση ο κ. Τσελέντης είπε ότι "Δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν θα το πω σήμερα αυτό".

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης