Σημαντικές δωρεές του Ρόταρυ

 

Mια σημαντική δωρεά πραγματοποίησαν οι Ροταριανοί της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ στην ΕΛ.ΑΣ. Μετά από την σχετική έγκριση της ΕΛ.ΑΣ Αστυνομική Διοίκηση Ορεστιάδας Έβρου, δώρισαν ένα αναδιπλούμενο σκάφος, για την φύλαξη των συνόρων του Έβρου.

 κατασκευάστρια εταιρεία BARRACUDA με τη σειρά της δώρισε στην ΕΛ. ΑΣ τον φορέα μεταφοράς του (τρέιλερ). Το 420S είναι ένα σκάφος αξιώσεων και διακρίσεων. Χρησιμοποιείται εδώ και 25 χρόνια από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και την ΕΜΑΚ, στην Ελλάδα αλλά και από τις ΕΔ ξένων χωρών. Φουσκωτό σκάφος στρατιωτικών προδιαγραφών μήκους 4.20 μέτρων, 6 ατόμων, ωφέλιμου φορτίου 850 kg, αντοχής υλικού αεροθαλάμου 3500 kg m², με 4 ξεχωριστούς αεροθαλάμους με βαλβίδες πλήρωσης και υπερπλήρωσης ασφαλείας, έχει την δυνατότητα να πλανάρει με πλήρες φορτίο και την μια πλευρά ξεφούσκωτη (50% των αεροθαλάμων). Φέρει κινητήρα 4χρονο 25hp. Ιδανικό για επιχειρήσεις σε ποτάμια, λίμνες, κλειστούς κόλπους. Η παράδοση του σκάφους έγινε στις 17 Μαΐου 2020, παρουσία του Διοικητού της 2470 Περιφέρειας, του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ και του εκπροσώπου της BARRACUNDA. Το σκάφος βρίσκεται ήδη στον προορισμό του.    

-Επίσης ο Ροταριανός Όμιλος Πάτρα δώρισε 4 σύγχρονους υπολογιστές (Λάπτοπ), πλήρεις με λειτουργικό σύστημα και όλο το απαραίτητο λογισμικό, για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης και όχι μόνον, των μαθητών του Λυκείου Κλειτορίας. Η παράδοση των υπολογιστών  έγινε σήμερα 19-5-2020 παρουσία μελών του ΔΣ του ΡΟ Πάτρα και του Εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Παπαθανασίου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ