Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη

19/05/2020 | 19:40

 

«Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε.

 

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του.

 

Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή