Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη

19/05/2020 | 19:40

 

«Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε.

 

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του.

 

Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης