Φωταγωγείται για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ) έχει θεσπιστεί η 19η Μαΐου.

Σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Ελληνίδες και Έλληνες.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» από το 2018, αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ) και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης - Κωστής Στεφανόπουλος» που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010.

Κύριος στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και η υποστήριξη ασθενών ΙΦΝΕ, αλλά και των οικείων τους.

Συνεπεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Covid-19, δεν είναι εφικτό φέτος να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, χάρη στην υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (παραχωρησιούχου της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», το μήνυμα των ασθενών ενεργών πολιτών της Ελλάδας θα διεθνοποιηθεί, μέσω της ελληνικής συμμετοχής στην παγκόσμια κινητοποίηση για τη φωταγώγηση τοποσήμων και μνημείων.

Για την περίσταση, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, η γέφυρα θα φωταγωγηθεί κατ’ εξαίρεση απόψε το βράδυ, από 21:00-23:00.

«Με την αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου, οι νοσούντες προχωρούν με αισιοδοξία, παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους και δυσχεραίνουν την κανονικότητα της ατομικής καθημερινότητας.

Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι "Η ιδιαιτερότητά μας, η δύναμή μας".

Στεκόμαστε πλάι στους πάσχοντες συμπολίτες μας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την υγεία και τα δικαιώματά τους.

Φωταγωγώντας τη Γέφυρα, φωταγωγούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ασθενείς με ΙΦΝΕ με την προσδοκία της συμπαράστασης μιας πολιτείας έμπρακτα ευαισθητοποιημένης» δηλώνει το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα.

Ευχαριστεί θερμά τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης - Κωστής Στεφανόπουλος » για την αποδοχή της πρότασης της φωταγώγησης της Γέφυρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

Πληροφορίες για τη νόσο:

Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας:

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 5 / Ταχ. Κωδ.: 226 22 / Τηλέφωνο: 6909 401716

Ιστοσελίδα: ifnedp.wordpress.com

Facebook: Σωματείο ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας.

Youtube: ΙΦΝΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ