Επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων: «Ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για άνοιγμα την 1η Ιουνίου»

 

Ό,τι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού «να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου εφόσον έχουμε καθοδική πορεία της επιδημίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τον χρόνο που αυτό θα ανακοινωθεί δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι πρόκειται για «θέμα το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε στο ερώτημα αν ισχύει το σενάριο σύμφωνα με το όποιο θα λειτουργήσουν μόνο η πέμπτη και η έκτη Δημοτικού από 1η Ιουνίου.

Πάντως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη υποστήριξε ότι η κρίσιμη εβδομάδα για την λήψη αποφάσεων για τα Δημοτικά θα είναι αυτή μετά τις 20 Μαΐου. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε και ΣΤ Δημοτικού. Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεχτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», υπογράμμισε.

Επέστρεψαν μαθητές Γυμνάσιου, Α΄και Β΄ Λυκείου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επέστρεψαν και οι μαθητές της Α΄ και Λυκείου, καθώς και οι συμμαθητές τους των γυμνασίων.

Η επιστροφή στα θρανία των μαθητών αυτών αν και είναι πιο πολυπληθής ομάδα, γίνεται πιο ομαλά καθώς έχει προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της Γ λυκείου, των εκπαιδευτικών, έχουν εκδοθεί και εφαρμοσθεί για μία εβδομάδα οι οδηγίες ενώ και οι δήμοι έχουν προχωρήσει στην διανομή στα σχολεία των αντισηπτικών και όλων των μέσω για την τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επίσης σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Σήμερα θα γίνει και η επανέναρξη λειτουργία ς των ΙΕΚ. Και των Κολλεγίων και στα ΙΕΚ θα ισχύει ο περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5μ. ενδιάμεση απόσταση, ενώ παράλληλα, προβλέπεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων.