Παπάς στη Χίο: Δεν υπάρχει κορονοϊός – Αμαρτία οι εκτρώσεις και η ομοφυλοφιλία


Άνοιξαν χθες οι εκκλησίες για τους πιστούς σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν στη θεία λειτουργία.

Ο εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου Πετροκοκκίνου στον Κάμπο της Χίου πατέρας Ανδρέας Αθανασόπουλος, με αφορμή το άνοιγμα των ιερών ναών, απευθύνθηκε στους πιστούς, λέγοντας ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει.

«Δώσαμε την ελευθερία μας για ένα ιό που δεν πιστεύω πως υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η δεν είναι το υπέρτατο αγαθό η υγεία, αλλά η ελευθερία και όποιος την χάσει για την ασφάλεια θα χάσει τελικά και τα δύο.


Όσον αφορά το κλείσιμο των εκκλησιών ο ιερέας ανέφερε πως δεν νοείται να κλείνουν οι εκκλησίες που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο να λειτουργούν ακόμα και σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο ιερέας συνέχισε λέγοντας πως δεν μπαίνει καμία ασθένεια στους ναούς σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tvpatrida.gr.

«Όποιος νομίζει πως μέσα στην εκκλησία κολλάει ιός και ιδιαίτερα στη Θεία Κοινωνία να κάτσει σπίτι του. Δεν μπαίνει ασθένεια εδώ μέσα» είπε.

Στη συνέχεια ο παπάς είπε πως ο πειρασμός που ήρθε προκλήθηκε από τις αμαρτίες μας λέγοντας πως «αμαρτίες είναι η βλαστήμια, οι εκτρώσεις, η ομοφυλοφιλία, το να μην έρχεται ο κόσμος την Κυριακή στην Εκκλησία ή να έρχεται αργά και να κοινωνάμε χωρίς να έχουμε εξομολογηθεί».

Να σημειωθεί πως αρκετοί ήταν οι πιστοί που εξέφρασαν την αντίθεσή τους ακούγοντας όσα έλεγε ο ιερέας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ