Παπάς στη Χίο: Δεν υπάρχει κορονοϊός – Αμαρτία οι εκτρώσεις και η ομοφυλοφιλία

18/05/2020 | 11:58

Άνοιξαν χθες οι εκκλησίες για τους πιστούς σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν στη θεία λειτουργία.

Ο εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου Πετροκοκκίνου στον Κάμπο της Χίου πατέρας Ανδρέας Αθανασόπουλος, με αφορμή το άνοιγμα των ιερών ναών, απευθύνθηκε στους πιστούς, λέγοντας ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει.

«Δώσαμε την ελευθερία μας για ένα ιό που δεν πιστεύω πως υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η δεν είναι το υπέρτατο αγαθό η υγεία, αλλά η ελευθερία και όποιος την χάσει για την ασφάλεια θα χάσει τελικά και τα δύο.

Όσον αφορά το κλείσιμο των εκκλησιών ο ιερέας ανέφερε πως δεν νοείται να κλείνουν οι εκκλησίες που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο να λειτουργούν ακόμα και σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο ιερέας συνέχισε λέγοντας πως δεν μπαίνει καμία ασθένεια στους ναούς σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tvpatrida.gr.

«Όποιος νομίζει πως μέσα στην εκκλησία κολλάει ιός και ιδιαίτερα στη Θεία Κοινωνία να κάτσει σπίτι του. Δεν μπαίνει ασθένεια εδώ μέσα» είπε.

Στη συνέχεια ο παπάς είπε πως ο πειρασμός που ήρθε προκλήθηκε από τις αμαρτίες μας λέγοντας πως «αμαρτίες είναι η βλαστήμια, οι εκτρώσεις, η ομοφυλοφιλία, το να μην έρχεται ο κόσμος την Κυριακή στην Εκκλησία ή να έρχεται αργά και να κοινωνάμε χωρίς να έχουμε εξομολογηθεί».

Να σημειωθεί πως αρκετοί ήταν οι πιστοί που εξέφρασαν την αντίθεσή τους ακούγοντας όσα έλεγε ο ιερέας.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της