«Κάλεσμα» Δένδια στους Γερμανούς: Οι παραλίες μας και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά

Υπουργός Εξωτερικών

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει τουρίστες συνεχίζεται. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απηύθυνε "κάλεσμα" στους γερμανούς την στιγμή που ετοιμάζεται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ώστε να οριστούν οι λεπτομέρειες για το «άνοιγμα» των συνόρων και των τουριστικών θέρετρων της χώρας μας, εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά στην Bild : «Η ελεύθερη κυκλοφορία αποκαθίσταται εντός της χώρας, τα ξενοδοχεία μας ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, οι παραλίες μας ανοίγουν ξανά και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά στο κοινό».

Με βάση τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η Bild έδωσε «ελπίδα» στους Γερμανούς για διακοπές στη Μεσόγειο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο; Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δίνει ελπίδα».

«Εξερευνήστε την Ακρόπολη, απολαύστε τις παραλίες της Ρόδου ή πηγαίνετε σε πάρτι στη Μύκονο. Πολλοί Γερμανοί το ονειρεύονται αυτή τη στιγμή. Τώρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δίνει, προσθέτει στο άρθρο του το γερμανικό Μέσο και συνεχίζει: «Λαμβάνοντας την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση κάνει εκστρατεία για παραθεριστές από τη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.