Έσπασαν κάθε ρεκόρ πώλησης τα παπούτσια του Mάικλ Τζόρνταν - Αγοράστηκαν αντί 560.000 δολ. σε δημοπρασία!

 

Ένα ζευγάρι υπογεγραμμένα παπούτσια, που είχε φορέσει ο κορυφαίος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν, στην πρώτη του σεζόν στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, κατέγραψαν το ρεκόρ πώλησης των 560.000 δολαρίων σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, όπως έκανε γνωστό ο οίκος Σόθμπις την Κυριακή (17/05).

Το «Air Jordan 1s», που σχεδιάστηκαν για τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ το 1985, αναμενόταν να «χτυπηθούν» από 100.000 έως 150.000 δολάρια στη σχετική δημοπρασία.

Γνωστός για την πώληση έργων τέχνης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ο οίκος Σόθμπις πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία αφιερωμένη αποκλειστικά σε πάνινα παπούτσια την περασμένη σεζόν και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης, 437.500 δολαρίων, για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο της Nike, του έτους 1972, γνωστά ως «Moon Shoes».

Όπως τα περισσότερα μπασκετικά παπούτσια του Τζόρνταν, είναι ένα διαφορετικό ζευγάρι στο μέγεθος (το ενα είναι 47 και το άλλο 47 1/2).

Η δημοπρασία συνέπεσε με την 35η επέτειο της μάρκας «Air Jordan» και την προβολή του ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων του ESPN «The Last Dance», αφιερωμένο στους Σικάγο Μπουλς και στον Μάικλ Τζόρνταν.

Τα παπούτσια πωλήθηκαν από τον συλλέκτη Τζόρνταν Γκέλερ, τον ιδρυτή του μουσείου παπουτσιών «Shoezeum» στο Λας Βέγκας.

Διαβάστε επίσης