Kρέμα ματιών: Πέντε βήματα για να την απλώσετε

Και να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, η περιοχή των ματιών είναι διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο και κατ’ επέκταση έχει διαφορετικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό, έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και αυξημένη κινητικότητα των μυών, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνει πρώτο ρυτίδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μάτια είναι αυτά που προδίδουν την ηλικία ενός ανθρώπου.

Η κατάλληλη κρέμα ματιών μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο και να σβήσει τις πρόωρες ρυτίδες που οφείλονται σε ανεπαρκή ενυδάτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να κάνει θαύματα από τη μία ημέρα στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι, λοιπόν, το πότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να φοράτε κρέμα ματιών δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία σας όσο με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ξηρό δέρμα που «σπάει» εύκολα, τότε καλό είναι να την εντάξετε στην περιποίησή σας ήδη από τη δεκαετία των 20.

Πέντε βήματα για να εφαρμόσετε σωστά την κρέμα ματιών

 

1. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα, αφού περισσότερο προϊόν δε σημαίνει και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ποσότητα ενός μπιζελιού για κάθε μάτι είναι αρκετή.

2. Εφαρμόστε την κρέμα αποκλειστικά με τον παράμεσό σας, καθώς έχει λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα κι έτσι δε θα ασκήσετε πίεση στην περιοχή.

3. Απλώστε την κρέμα έτσι ώστε να πάει παντού (όχι πολύ κοντά στο μάτι, φυσικά) και μην ξεχάσετε την περιοχή κάτω από το φρύδι.

4. Εφαρμόσετε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο προϊόν.

5. Αφήστε την κρέμα να απορροφηθεί πλήρως, για μισή ώρα ή περισσότερη.

Πηγή: vita.gr