Πάτρα: Απόπειρα απόδρασης στον Άγιο Στέφανο

 

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό κατάστημα κράτησης της Πάτρας, όταν αλλοδαπός κρατούμενος αποπειράθηκε να αποδράσει.

Το σχέδιό του όμως ναυάγησε καθώς έγινε αντιληπτός από τους σκοπούς της εξωτερικής φρουράς της φυλακής και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την ακινητοποίησή του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έναν αλλοδαπό ο οποίος είναι έγκλειστος για υπόθεση ναρκωτικών και είχε μεταφερθεί άλλο μεγάλο κατάστημα κράτησης της χώρας, ο οποίος αποφάσισε να το ‘σκάσει!

Δεν πρόλαβε να βγει στο προαύλιο της φυλακής, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, φορώντας το μπουφάν του σκαρφάλωσε στο εσωτερικό προαύλιο και κινήθηκε προς τη «νεκρή ζώνη» του καταστήματος κράτησης.

Για κακή του τύχη, έγινε αντιληπτός από έναν σκοπό, ο οποίος αμέσως ενεργοποίησε τον συναγερμό και στη συνέχεια κινητοποιήθηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί, οι οποίοι συνέδραμαν στην ακινητοποίηση του κρατούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να αποδράσει από άλλο σωφρονιστικό κατάστημα που κρατείτο.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα μέτρα ασφαλείας στην κλειστή φυλακή της Πάτρας είναι αυξημένα και το προσωπικό επαγρυπνεί προκειμένου να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης