Παπαθανάσης: Ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις εισηγήσεις των επιστημόνων και θα αποφασίσει για την εστίαση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

“Έχουμε σχεδιάσει όλη την επανεκκίνηση, τα βήματα είναι σταθερά. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν πρέπει καθώς ξεκινάμε να πατήσουμε φρένο. Ως προς το κομμάτι της εστίασης είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουνίου. Πάμε καλά. Έχουμε ανοίξει την αγορά όπως έχει σχεδιαστεί, φαίνεται ότι το πρώτο αποτύπωμα είναι θετικό με την έννοια ότι δεν έχουμε διασπορά του ιού. Αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν το πώς ανοίγουμε την αγορά είναι οι ειδικοί επιστήμονες”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε:

“Η εστίαση είναι το 30%, το υπόλοιπο του λιανικού εμπορίου που είναι τα εμπορικά κέντρα είναι το 0,5%. Αντιλαμβάνεστε ότι το αποτύπωμα του ανοίγματος, δηλαδή η κίνηση η οποία δημιουργείται και οι εργαζόμενοι που πάνε στη δουλειά είναι σημαντικό στοιχείο για να μπορούν να εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες το τι συμβαίνει”.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων: “Όλα αυτά θα τα δεχτεί ως εισηγήσεις ο Πρωθυπουργός και θα λάβει την απόφασή του. Θα λάβει τις εισηγήσεις των επιστημόνων και κατόπιν θα αποφασίσει”.

Διαβάστε επίσης