ΟΙΚΙΠΑ για τρένο: Κύριοι της ΕΡΓΟΣΕ ενημερώστε επί τέλους την πόλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιστολή έστειλε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας στην ΕΡΓΟΣΕ, καλώντας την να ενημερώσει υπεύθυνα την πόλη για τα σχεδιαζόμενα έργα της  νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Αθήνα προς Πάτρα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΟΙΚΙΠΑ, η ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματοςαπό το Ρίο ως και τον σημερινό σταθμό του Αγίου Αντρέα βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου στην πόλη μας.

Όμως τα διαθέσιμα δημοσίως στοιχεία απέχουν πολύ από του να είναι σαφή και αρκετά. Επιπλέον, τεχνικά έργα ήδη εν εξελίξει όπως τα τοιχία αντιστήριξης στην περιοχή του Ακταίου, προκαλούν έντονες ανησυχίες και ερωτηματικά ως προς το ποια θα είναι η τελική εικόνα και το μέγεθός τους στο υπόλοιπο τμήμα.

Η οργάνωση τονίζει την υποχρέωση της εταιρίας να προβεί σε μια αναλυτική ενημέρωση, εστιάζοντας κυρίως στα παρακάτω σημεία:

Ποια είναι τα προβλεπόμενα ύψη των τοιχίων αντιστήριξης, ποιο μήκος αφορούν συνολικά και ποιος ο σκοπός κατασκευής τους, λαμβανομένου υπόψη ότι χρειάζεται να διατηρηθεί μια στοιχειώδης συνοχή των περιοχών που γειτνιάζουν με τη σιδηροδρομική γραμμή.
Ποιος είναι ο σχεδιασμός και σε ποιο μελετητικό υλικό βασίζεται για τη χάραξη και υλοποίηση του έργου μετά τον Άγιο Διονύσιο και μέχρι το σταθμό του Αγίου Ανδρέα
Ποιο είναι το μέλλον του προαστιακού σιδηροδρόμου, έργου επιτυχημένου που έχει δραστικά αναβαθμίσει την όλη λειτουργία των αστικών μεταφορών στην Πάτρα.

Η ΟΙΚΙΠΑ θεωρεί κρίσιμες τις απαντήσεις στα παραπάνω σημεία προκειμένου οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς να τοποθετηθούν ορθολογικά και ψύχραιμα για το μείζον αυτό ζήτημα της πόλης

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ