Σαρωτικοί έλεγχοι σε συνοικία Ρομά της Λάρισας μετά τα συνεχή κρούσματα

13/05/2020 | 09:28

 

Γιγαντιαία επιχείρηση και σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από σήμερα νωρίς το πρωί στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα συνεχόμενα θετικά κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών μέσα στον οικισμό, σήμαναν συναγερμό τόσο στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και μετά από συνεννόηση του Υφυπουργού ΠΠ και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, τέθηκε σε εφαρμογή το εν λόγω σχέδιο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωσή σήμερα πρωί πρωί, τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.
 

Η Πόλις Εάλω
25/02/2026 | 08:11

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο η εκπαιδευτικός Καίτη Μαυράκη, σύζυγος του πνευμονολόγου Γιάννη Λύχρου

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ