Μάχη για την ζωή του δίνει ο θρύλος του Άγιαξ, Βιμ Σουρμπίρ

 

Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει, στα 75 του χρόνια, ο Βιμ Σουρμπίρ. Ο εξαιρετικός δεξιός μπακ – χαφ του μεγάλου Άγιαξ της δεκαετίας του '70 και της Ολλανδίας του Γιόχαν Κρόιφ, βρίσκεται στην εντατική νοσοκομείου του Άμστερνταμ, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε στο σπίτι του στις 25 Απριλίου (!), αλλά η πρώην σύζυγος του τον ανακάλυψε μέρες αργότερα, όταν πήγε σπίτι του και τον αναζήτησε, επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Ο Σουρμπίρ είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του Άγιαξ με 392 και, μετά από 13 χρόνια στον Αίαντα, έπαιξε σε Σάλκε, Μετς, Λος Άντζελες Άτζεκς, Σπάρτα Ρότερνταμ, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, Γκόλντεν Μπέι Έρθκουεϊκς και Τάμπα Μπέι Ρόουντις (οι δύο τελευταίες ήταν ομάδες ποδοσφαίρου σάλας). Ως προπονητής, εργάστηκε ως επί το πλείστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην καριέρα του, κατέκτησε εφτά πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, όλα με τον Άγιαξ, ενώ τερμάτισε δεύτερος με την Ολλανδία στα Μουντιάλ του 1974 και του 1978.

Διαβάστε επίσης