EINA: Κοινός αγώνας για Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους - Συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου

την Τετάρτη

 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

H E.I.N.A ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας και υποστηρίζοντας τα δίκαια διαχρονικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης, προχωρά σε συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και Παιδείας , την Πέμπτη 14 Μαϊου στις 7μμ, στην Πλατεία Γεωργίου , με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η επιδημία ανέδειξε όχι μόνο την ανάγκη για ένα γερό και πλήρως στελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ,αλλά και αυτήν της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας χωρίς κανένα φραγμό στην πρόσβαση, ειδικά για τα παιδιά που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η επιδημία έφερε στην επιφάνεια τη γύμνια και το ξήλωμα που έχουν υποστεί την τελευταία δεκαετία της κρίσης, των Μνημονίων και τη λιτότητας.

Η εμμονή της κυβέρνησης για επιστροφή των μαθητών όλων των τάξεων μόλις για λίγες μέρες στα θρανία, χωρίς να διασφαλίζονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι επικίνδυνη. Απαιτείται η εξασφάλιση μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ( μάσκες , αντισηπτικά κτλ) , η προστασία των ευπαθών ατόμων στις οικογένειες των μαθητών , καθώς και των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών τεστ στα σχολεία , όπως και η παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις μεγάλες σχολικές μονάδες. Η επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων δεν μπορεί ούτε να γίνει βιαστικά και πρόχειρα , ούτε να μπει στη στενωπό μικροπολιτικών παιχνιδιών και οικονομικών κριτηρίων.

Δεν γίνεται να ρισκάρουμε λοιπόν μια πιθανή αρνητική τροπή στη μέχρι τώρα θετική πορεία της επιδημίας στη χώρα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο; Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν τα πειραματόζωα της «κυλιόμενης ανοσίας της αγέλης» ;

Θεωρούμε αδιανόητη τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας με οποιοδήποτε μέσο. Δεν μπορούν να εκτίθενται σε δημόσια θέα παιδιά και καθηγητές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ξεδιάντροπη επίθεση στους λειτουργούς της εκπαίδευσης από τα ΜΜΕ. Είναι οι ίδιοι αυτοί κύριοι που έβριζαν ασύστολα και με κάθε ευκαιρία τον υγειονομικό κλάδο πριν την επιδημία.

Στις κρίσεις και στα δύσκολα αποδεικνύεται ποιοι τελικά κρατούν όρθια τα  συστήματα Υγείας και Εκπαίδευσης, με πενιχρά μέσα και υποστήριξη. Δεν είναι ούτε η κυβέρνηση που σαν τον κλέφτη εκμεταλλεύτηκε τις ειδικές συνθήκες για να καταθέσει το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ούτε ο ιδιωτικός τομέας που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη του. Δυστυχώς γι’αυτούς, είναι η πλειοψηφία των έντιμων, φιλότιμων και ευσυνείδητων εργαζόμενων του δημόσιου τομέα. Ευτυχώς,  το αναγνωρίζει σιγά – σιγά και η κοινωνία.

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά για να σωθούν άλλη μια φορά οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες, για να συρρικνωθεί ο «δαπανηρός» δημόσιος τομέας. Απαιτείται κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για Παιδεία και Υγεία, μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Διαβάστε επίσης