Marilyn Monroe: Στη δημοσιότητα η ακριβής ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της

 

Πριν από λίγες μέρες, το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μια συνταγή ομορφιάς της Marilyn Monroe, που της είχε γράψει ο γιατρός της το 1959. 

Το σπάνιο έγγραφο αποκαλύπτει ποια skincare προϊόντα είχε η Marilyn στο boudoir της, σύμφωνα με τις προτάσεις του Ούγγρου δερματολόγου της, Dr. Erno Laszlo.

Η συνταγή, η οποία συντάχθηκε στις 17 Μαρτίου του 1959.  Πρώτο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης προσώπου της ήταν ο καθαρισμός με ζεστό νερό και το σαπούνι Erno Lazlo Active Phelityl. Στη συνέχεια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εφάρμοζε την τονωτική λοσιόν για μείωση της λιπαρότητας, Erno Laszlo Normalizer Shake-It, σε όλο της το πρόσωπο, εκτός από την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν πρόκειται να ξαναλανσαριστεί στην αγορά με αφορμή τη συνεργασία του brand με το Μuseum of Makeup.

Η ρουτίνα της ολοκληρωνόταν με την κρέμα ματιών, Erno Laszlo pHelitone και την πούδρα Duo-Phase Face Powder, την οποία εφάρμοζε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. 

Για επίσημες εκδηλώσεις, ο δερματολόγος τη συμβούλευε να απομακρύνει με ένα χαρτί την περιττή ποσότητα της τονωτικής λοσιόν από το πρόσωπό της, πριν εφαρμόσει την κρέμα ματιών σε όλο το πρόσωπό της, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και του ντεκολτέ. Έπειτα, έπρεπε να απομακρύνει την περιττή ποσότητα κρέμας με ένα χαρτί και να εφαρμόσει την Duo-Phase Powder.Η βραδινή της ρουτίνα ξεκινούσε με τον καθαρισμό του προσώπου με το Erno Laszlo Active Phelityl Oil. Στη συνέχεια, ξέπλενε το πρόσωπό της από το έλαιο και το σκούπιζε με μία πετσέτα. Σειρά είχε η εφαρμογή της πλούσιας ενυδατικής κρέμας Erno Laszlo Active Phelityl Cream, την οποία έπειτα ξέπλενε με ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο προηγουμένως είχε βυθιστεί στην τονωτική λοσιόν. Έπειτα, σκούπιζε πάλι το πρόσωπό της με μία πετσέτα και εφάρμοζε ξανά την λοσιόν στη μύτη και το πηγούνι της.