Πέτσας: Απόφαση του Πρωθυπουργού να χτίσουμε ένα ΕΣΥ πρότυπο - Πάνω από 1.000 ΜΕΘ σε 2,5 μήνες

 

Στοιχεία σχετικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού “να χτίσουμε ένα Σύστημα Υγείας που θα συγκαταλέγεται στα πρότυπα της Ευρώπης”.

“Είναι απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να χτίσουμε ένα Σύστημα Υγείας που θα συγκαταλέγεται στα πρότυπα της Ευρώπης”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι "να προσεγγίσουμε γρήγορα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ".

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ήδη από 565 ΜΕΘ που είχαμε πριν από 2,5 μήνες ξεπερνάμε πλέον τις 1.000 και η προσπάθεια συνεχίζεται. Υπενθύμισε, δε, ότι για τον σχεδιασμό των κλινών νέων ΜΕΘ ορίστηκε επιστημονική Επιτροπή η οποία θα μελετήσει τα δεδομένα και θα κάνει σχετική εισήγηση με γνώμονα τη λειτουργικότερη χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτιριακές νοσοκομειακές δομές.

Αναφέρθηκε επίσης σε “σημαντικές δωρεές υλικών και χρηματικών ποσών στην προσπάθεια αυτή” για να διευκρινίσει ότι μέχρι σήμερα “είχαμε δωρεές από 865 φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες αλλά και από κράτη όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”.

Διαβάστε επίσης