Τελικά πρέπει να αποτριχώνεις μόνη τα φρύδια σου ή όχι;

 

Το σχήμα των φρυδιών είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση σου γι’ αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει ούτε μπορείς να κανείς εύκολα μόνη σου.

Υπάρχουν άλλωστε πολλοί επαγγελματίες, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι να εκτελούν γρήγορα διάφορες περίπλοκες τεχνικές αποτρίχωσης φρυδιών όπως είναι η μέθοδος αφαίρεσης με κλωστή. Γι 'αυτό ακριβώς το λόγο οι ειδικοί προτείνουν να μην επιχειρήσεις να αφαιρέσεις μόνη τα φρύδια σου ακόμη και αν βλέπεις πολλά tutorials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τονίζουν ότι πρόκειται για κάτι απλό. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τη μέθοδο αυτή καθώς και τα θετικά-αρνητικά της DIY αποτρίχωσης.

Η κλωστή είναι ένας σύνηθες τρόπος απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων τριχών, παρόμοιος με το τσιμπιδάκι. Ουσιαστικά χρησιμοποιείς ένα μικρό κομμάτι κλωστής και το πηγαίνεις πάνω-κάτω έτσι ώστε να αφαιρέσεις πολλά τριχάκια ταυτόχρονα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βεβαιωθείς πως η κλωστή που χρησιμοποιείς είναι από 100% βαμβάκι και αρκετά ισχυρή για να αφαιρέσει ακόμη και τις πιο χοντρές τρίχες χωρίς να σπάσει. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες μορφές αποτρίχωσης, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί λίγη παραπάνω εξάσκηση μέχρι να γίνει σωστά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαμορφώσεις εύκολα και με ασφάλεια το σχήμα των φρυδιών σου στο σπίτι όμως η κλωστή δεν είναι ένας από αυτούς. Δοκιμάζοντας μόνη σου αυτή τη τεχνική μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα και να απέχεις αρκετά από το επιθυμητό σχήμα. Αντίθετα αν πραγματοποιηθεί από τα χέρια των ειδικών, δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού και θα έχεις σίγουρη επιτυχία.

Εφόσον χρησιμοποιήσεις την κλωστή με τον σωστό τρόπο, δεν θα νιώσεις τίποτα περισσότερο από το πόνο που νιώθεις με το τσιμπιδάκι ή το κερί. Φυσικά, όλες έχουν διαφορετικές αντοχές στον πόνο, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο επώδυνη διαδικασία. Μόλις το συνηθίσεις και πραγματοποιείς τακτικές συνεδρίες δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τα περισσότερα βίντεο στο YouTube είναι από επαγγελματίες όμως στην πραγματικότητα το να χρησιμοποιήσεις την κλωστή είναι πιο δύσκολο από ό,τι μπορεί να φαίνεται στην οθόνη. Βρες ένα βίντεο εκμάθησης και εξασκήσου στην περιοχή του άνω μηρού πριν δοκιμάσεις στο πρόσωπό σου.

Η εξάσκηση στο πόδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις μια αίσθηση για το πώς θα χρησιμοποιείς την κλωστή για να αφαιρέσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να μελετήσεις αυτή την τεχνική δίπλα σε έναν ειδικό. Η κλωστή μπορεί να φαίνεται περίπλοκη αλλά αν διδαχθείς από έναν έμπειρο επαγγελματία θα σου δείξει κάθε βήμα ώστε να τα καταφέρεις.


Oι ειδικοί προτείνουν να μην επιχειρήσεις να αφαιρέσεις μόνη τα φρύδια σου ακόμη και αν βλέπεις πολλά tutorials.

Η κλωστή είναι ένας σύνηθες τρόπος απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων τριχών, παρόμοιος με το τσιμπιδάκι.

Η εξάσκηση στο πόδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις μια αίσθηση για το πώς θα χρησιμοποιείς την κλωστή για να αφαιρέσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Βρες ένα βίντεο εκμάθησης και εξασκήσου στην περιοχή του άνω μηρού πριν δοκιμάσεις στο πρόσωπό σου.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ