Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι καθηγητές της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, την Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Οι καθηγητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείο και ζητούν να αποσυρθούν ενώ διαφωνούν κάθετα με τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/5/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1)   Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό.Απαιτούμε την απόσυρσή του και να μη κατατεθεί στη Βουλή.

2)   Καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος σε ήχο ή και εικόνα μέσα από τις σχολικές αίθουσες με υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Το υπουργείο να καταργήσει τώρα την επίμαχη διάταξη. Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και τη δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της! Σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας αποφασίζουμε απεργία- αποχή με την συνδικαλιστική κάλυψη του σωματείου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να βγάλει αντίστοιχη απόφαση!

3)   Απαιτούμε από την Κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, προληπτικά μαζικά τεστ) για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Απαιτούμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Να εφοδιαστούν τώρα τα σχολεία με το απαραίτητο υλικό. Είναι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας και όχι ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών και μαθητών. Δεν δεχόμαστε στο χώρο εργασίας την λογική της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη ανήκει στην Πολιτεία. Αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (αντισηπτικά, αποστάσεις, καθαρίστρια στο κανονικό ωράριο) δεν μπαίνουμε για μάθημα, ούτε βάζουμε τους μαθητές που έχουμε την ευθύνη τους. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνουμε εμείς και οι μαθητές μας πειραματόζωα. Το άνοιγμα των σχολείων γι’ αυτές τις λίγες μέρες λειτουργίας θα έχει μηδαμινά ως αμφίβολα μαθησιακά αποτελέσματα. Κυρίως έχει να συνεισφέρει στην κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των μαθητών.

4)   Λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα και τώρα και το Σεπτέμβρη. Όχι πάνω από 10 μαθητές στις κανονικές αίθουσες των σχολείων μας και αρκετά λιγότεροι στις μικρότερες αίθουσες και στα κοντέινερ.

5)   Για τους μαθητές με σοβαρούς λόγους υγείας που θα απουσιάζουν να προβλεφθεί «κατ’ οίκον διδασκαλία» σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Σε περίπτωση έλλειψης προσωπικού να προσληφθούν αναπληρωτές.

6)   Να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και όχι ωρομίσθιων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή είσοδο ιδιωτικών συνεργείων. Για να υπάρξει ασφάλεια στην τήρηση των κανόνων και την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος υγιεινής, θα πρέπει η καθαριότητα των χώρων να πραγματοποιείται καθ΄όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και λειτουργίας της σχολικής μονάδας και όχι απλά κατά την έναρξη και το τέλος αυτής. Στηρίζουμε τον συλλογικό αγώνα των καθαριστριών και προτείνουμε συντονισμό.

7)   Σεβασμό από όλους στο διδακτικό μας ωράριο. Η τηλε-εκπαίδευση ήταν προαιρετική και γινόταν, όπως γινόταν όσο τα σχολεία ήταν κλειστά. Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναρρωτική, κανονική ή άδεια ειδικού σκοπού δεν έχουν καμία υποχρέωση να παρέχουν υπηρεσίες στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

8)   Να εφαρμοστούν οι ίδιοι κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας για όλα τα σχολεία της περιοχής. Να μην αυτοσχεδιάζουν τα στελέχη της εκπαίδευσης σε βάρος της ασφάλειας των σχολικών μονάδων και της ισότιμης παροχής γνώσης σε όλους τους μαθητές. Καμία αλλαγή στις αναθέσεις μαθημάτων χωρίς τη συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων.

9)   Ισότιμη αντιμετώπιση των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Χωρίς τον απαραίτητο και υποχρεωτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια κλπ) είναι υγειονομικά αδύνατο να προχωρήσουν με ασφάλεια τα εργαστηριακά μαθήματα.

10)             Στήριξη του δημόσιου συστήματος Παιδείας με την απαιτούμενη χρηματοδότηση και άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Να προχωρήσει τώρα το Υπουργείο στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Δωδεκάμηνες συμβάσεις όλων των αναπληρωτών.

11)             Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, που θα δίνουν για πολύ καιρό ακόμα τη μάχη για τη Δημόσια υγεία. Καθοριστική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί υγειονομικού προσωπικού, γενναία αύξηση κλινών ΜΕΘ. Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, εφόσον χρειαστεί.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΥΓΕΙΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/5/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν.

Διαβάστε επίσης