ΝΒΑ : Η άδεια ελήφθη – Τεστ σε ασυμπτωματικούς

 

Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τίποτα δεν είναι εύκολο, και η έκφραση «αχαρτογράφητα νερά» περιγράφει αυτό που ζούμε.

Στο ΝΒΑ υπήρχε ένα δίλημμα.

Από τη μια, παίκτες που δεν παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα, θέλουν να κάνουν τεστ κοροναϊού, αφενός για να είναι βέβαιοι, αφετέρου για να ξέρουν ότι αυτό που εκείνοι έκαναν το κάνουν και οι υπόλοιποι, με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή.

Από την άλλη, τα τεστ δεν επαρκούν για όλους τους Αμερικανούς και ο φορέας δεν ήθελε να προκαλέσει την κοινή γνώμη, κάνοντας ενδεχομένως και περιττές εξετάσεις, την ώρα που άλλοι ψάχνουν και δε βρίσκουν.

Αρχικά το ΝΒΑ απαγόρευσε σε ασυμπτωματικούς παίκτες και εργαζομένους των ομάδων να υποβληθούν σε τεστ κοροναϊού, όμως εντέλει επικράτησε η… μέση οδός.

Πήρε την άδεια, ώστε να υποβάλλονται εκείνοι που θέλουν σε εξετάσεις, διασφαλίζοντας πως αυτά τα τεστ δε θα τα στερηθούν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.

Αυτό αποκάλυψε το ESPN, με τους Λέικερς, Κλίπερς και Μάτζικ να είναι οι πρώτες ομάδες που φέρονται να εξασφάλισαν τη σχετική άδεια.

Όλες οι πλευρές διασφάλισαν ότι τα συγκεκριμένα τεστ δεν πρόκειται να λείψουν από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Βεβαίως, εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ομάδες που ήδη άνοιξαν τις εγκαταστάσεις τους για ατομικές προπονήσεις (Μπλέιζερς και Καβαλίερς) δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ, τήρησαν όμως αυστηρά πρωτόκολλα και πιθανότατα σύντομα θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης