Η προσβολή των Θρησκευτικών Συμβόλων "ακουμπάει" και τον Ποινικό Νόμο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΛΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Προ ημερών αναρτήθηκε σε διαδικτυακή ιστοσελίδα ένα κακόγουστο και ανίερο spot, με το οποίο, τηλεοπτικός παραγωγός σατιρικών εκπομπών, επιχειρεί, χωρίς ίχνος συστολής, να διακωμωδήσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την κορυφαία Χριστιανική Πράξη.

Ο Χριστιανισμός, ως θρησκεία της αγάπης και της καταλλαγής, άντεξε στη δισχιλιετή διαδρομή του, σε πάντοιες διώξεις, μέσα από τις οποίες βγήκε πάντα νικητής, με ενισχυμένο το φρόνημα και την πίστη των ανθρώπων στο μεταφυσικό μεγαλείο Του.

Ίσως λοιπόν δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο spot, που  δεν έχει καμμία σχέση με την καλώς εννοούμενη σάτιρα, η οποία είναι δημιουργική, δεν αποπνέει εμπάθεια και διακρίνεται για το ευφυές περιεχόμενό της. Όμως, επειδή λόγω των τελευταίων γεγονότων, η χριστιανική θρησκεία, παρά την τεράστια εθνική προσφορά της, βάλλεται ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες της δημόσιας ζωής, με ανελεύθερες απαγορεύσεις τέλεσης ιερών ακολουθιών και σχόλια, για ενοχλητικές παρεμβάσεις, που φθάνουν να προκαλούν και οιδήματα!!! πρέπει να υπομνησθεί σε όσους ασύδοτα και με ευκολία δηλώνουν δημοκράτες, ότι η δημοκρατία είναι στάση ζωής και όχι λόγια, ότι δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά η προσβολή των θρησκευτικών συμβόλων και ότι η προσβολή αυτή ακουμπάει και τον Ποινικό Νόμο.

Στη δημοκρατία καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του, όμως είναι υποχρεωμένος, όποιος πραγματικά πιστεύει σ’ αυτή, να σέβεται και τις απόψεις των άλλων, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θρησκευτικά σύμβολα μιάς κυρίαρχης Πίστης,  που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την ελεύθερη βούληση. Και ένα τελευταίο. Θα τολμούσαν άραγε, οι θαρραλέοι και τολμηροί!!! εμπνευσταί του κατάπτυστου αυτού spot, να αναρτήσουν ένα ανάλογο που να διακωμωδεί κάποια κορυφαία μουσουλμανική ιεροπραξία ή ιερά πρόσωπα του ισλαμισμού;