Λήξη συναγερμού στο Λευκό Οίκο

 

Ένας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όμως ούτε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν μολυνθεί.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον SARS-CoV-2, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας στρατιωτικός που εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο στρατιωτικός αυτός εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως προσωπικός θαλαμηπόλος του προέδρου Τραμπ.

Ο θαλαμηπόλος είναι στρατιωτικός που υπηρετεί στο πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Γενικότερα οι θαλαμηπόλοι ανήκουν σε στρατιωτικές μονάδες ελίτ οι οποίες παραδοσιακά υπηρετούν στον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο

Υπάρχει δήλωση του Λευκού Οίκου που επιβεβαιώνει το περιστατικό:
«Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι μέλος της στρατιωτικής δομής των ΗΠΑ ο οποίος εργάζεται στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό» δήλωσε ο βοηθός γραμματέας τύπου του Λευκού Οικού Χόγκαν Γκίκλει.

Από την πρώτη στιγμή ο πρέδρος και ο αντιπρόεδρος ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον covid-19. Αυτό συνέβη την Τετάρτη το πρωί, οπότε και εμφανίστηκαν τα συμπτώματα στον θαλαμηπόλο ο οποίος εξυπηρεούσε τον Τραμπ στην δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που κατά κανόνα βρίσκονταν σε επαφή με τον θαλαμηπόλο ελέγχθηκαν αμέσως και υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό. Το τεστ που χρησιμοποιεί ο Λεθκός Οίκος είναι η ταχεία εκδοχή του Abbott Lamb test, που δίνει αποτελέσματα 15 περίπου λεπτά.

Διαβάστε επίσης