Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Νίκου Καλομοίρη "Θοδώρα με λένε"

 

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Νίκου Καλομοίρη με τίτλο «Θοδώρα με λένε» που χαρακτηρίζεται ως ένα γλαφυρό μυθιστόρημα που αντανακλά τις κακουχίες και την αγωνία των Ελλήνων της Σμύρνης για επιβίωση από την καταστροφή της το 1922 και στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

«Πού πας, μωρή Θοδώρα;... Μωρή φωτιοκαμένη... Πάλι θες να ξεπορτίσεις. Μαζέψου, αναθεματισμένη! Θα σε σκίσω! Μωρή, στην τρυφερίτσα θα μου βγεις; Πουτάνα, μωρή, θα γίνεις, κακό χρόνο να ‘χεις!».

Όντως η Θοδώρα έβγαλε αληθινά τα λόγια της μάνας της. Ζωηρή, ατίθαση, ανεξάρτητη. Κάτω Παναγιά, Σμύρνη, Μυτιλήνη, Πειραιάς, Κοκκινιά οι μεγάλοι σταθμοί της ζωής της.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα περιγράφει την συγκινητική ιστορία μιας Σμυρνιάς η οποία, μέσα από τις πάμπολλες περιπέτειές της, και παρά το επάγγελμά της, μας χαρίζει μαθήματα ήθους, θάρρους  και ανθρωπιάς.

Το βιβλίο των 320 σελίδων κυκλοφόρησε τέλη Απριλίου του 2020 και μπορείτε να το βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Ο συγγραφέας Νίκος Καλομοίρης γεννήθηκε το 1945 και αντρώθηκε στην Κοκκινιά από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ως Ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού ταξίδεψε 7 χρόνια σε τόπους μακρινούς, είδε, έμαθε πολλά, μα τα χρόνια που έζησε στην Κοκκινιά τον σημάδεψαν για πάντα.

 

Διαβάστε επίσης