Μπισκότα φυστικοβούτυρο με 5 μόνο υλικά!

 

Πρωτότυπες ιδέες για να γλυκάνει τον ουρανίσκο του, εφευρίσκει ο κόσμος εν μέσω των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Κι αυτή η συνταγή για μπισκότα φυστικοβούτυρου, φαίνεται πως έχει κατακτήσει τις καρδιές χιλιάδων.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός στην πλατφόρμα TikTok με το όνομα @foodies, δημοσίευσε ένα βίντεο εκμάθησης για μπισκότα φυστικοβούτυρου, το οποίο έκτοτε έχει κυριεύσει το διαδίκτυο και έχει πάνω από 5,5 εκατομμύρια προβολές. Και μπορεί το peanut butter bread να θεωρούνταν ΤΟ γλυκό της καραντίνας, ωστόσο αυτά τα μπισκότα μάλλον θα γίνουν το νέο trend.

Μπισκότα με μόλις 5 υλικά

Η συνταγή τους είναι πολύ απλή με μόλις πέντε βασικά υλικά – 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, ένα μεγάλο αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι σοκολάτα. Φυσικά, πολλοί έχουν κάνει ήδη την συνταγή και έχουν αναρτήσει τα αποτελέσματά τους στο Twitter. «Το σύμπαν δεν θα έπρεπε ποτέ να βάλει αυτήν την συνταγή μπισκότων φυστικοβούτυρου στη ζωή μου» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να σχολιάζει «Έφτιαξα τα μπισκότα σοκολάτας και φυστικοβούτυρου που είδα στο TikTok και στον Θεό, είναι εξωπραγματικά».

Τα απλά βήματα απαιτούν αρχικά να προθερμάνετε τον φούρνο, προτού βάλετε τα μπισκότα για ψήσιμο. Στην συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο, το αυγό και την μαγειρική σόδα, προτού προσθέσετε τις νιφάδες ή τις σταγόνες σοκολάτας. Τέλος διαιρέστε το μίγμα σε 12 μπάλες ίσου μεγέθους και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 8-10 λεπτά – ανάλογα με την επιθυμητή υφή.

Τρελάθηκαν οι χρήστες του διαδικτύου με την απλότητα της συνταγής
Κι ενώ πολλοί εντυπωσιάστηκαν με την απλότητα της συνταγής, άλλοι σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως δεν χρειαζόταν αλεύρι. «Τα μπισκότα φυστικοβούτυρου του TikTok είναι πεντανόστιμα» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Είναι νόστιμα εάν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα ή απλά το φυστικοβούτυρο. Δεν είχα σοκολάτα και σοκαρίστηκα που ήταν τόσο νόστιμα ενώ δεν έχουν αλεύρι».

Δεκάδες χρήστες των social media δοκίμασαν να φτιάξουν την συνταγή με τους περισσότερους να λένε ότι είναι πολύ πετυχημένη/Φωτογραφία: Twitter/ Charlotte Page

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Αυτή η συνταγή μπισκότων φυστικοβούτυρου που έφτιαξα από το Tik Tok είναι σκέτη βόμβα» με έναν ακόμη να γράφει: «Έφτιαξα τα μπισκότα φυστικοβούτυρου πέντε συστατικών που είδα στο TikTok και θα τα συνιστούσα 100%».

Άλλοι χρήστες του TikTok μοιράστηκαν συμβουλές για το πώς να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη συνταγή, με αρκετούς να αποκαλύπτουν πως πρόσθεσαν επιπλέον σταγόνες σοκολάτας στην κορυφή των μπισκότων προτού τα ψήσουν, ενώ άλλοι προειδοποίησαν πως εάν η ζύμη φαίνεται «λιπαρή» όταν την αναμιγνύεται, πιθανότατα σημαίνει ότι το αυγό δεν έχει ανακατευτεί σωστά με το υπόλοιπο μίγμα.
Πηγή: iefimerida.gr