Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η αδέσμευτη δημοσιογραφία, θεμέλιο της Δημοκρατίας

 

Η βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Με σύνθημα «Δημοσιογραφία χωρίς φόβο ή συμφέροντα» γιορτάζεται και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Η ανάγκη για αδέσμευτη δημοσιογραφία αποκτά ιδιαίτερη αξία σήμερα, σε μια εποχή κατά την οποία η προσπάθεια παραπληροφόρησης και διάχυσης ψευδών ειδήσεων διογκώνεται επικίνδυνα.

Η άποψη του Edward Bulwer-Lytton, ότι «η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος» επιβεβαιώνεται καθημερινά. Στις χώρες όπου οι ανθρώπινες ελευθερίες περιορίζονται, ο δημοσιογραφικός λόγος ελέγχεται και χειραγωγείται. Αλλά και σε δημοκρατικές κοινωνίες, η προσπάθεια προσεταιρισμού και καπηλείας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αποτελεί συνηθισμένη πρακτική επηρεασμού της κοινής γνώμης. Η διατήρηση της ανεξαρτησίας του Τύπου, αποτελεί γνώρισμα μόνο υγειών δημοκρατικών κοινωνιών, με σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες. Και γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάσσεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδέκτης πολλαπλών επιθέσεων παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων τα τελευταία χρόνια, παραμένει δυναμικός υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου, σεβόμενη το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τους εκπροσώπους του. Αυτή αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική θέση, την οποία υπηρετεί και θα συνεχίσει να υπηρετεί απαρέγκλιτα.

 

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου