Τι μέτρα προτείνουν τα καταστήματα επισιτιστικού κλάδου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας

 

Προτεινόμενα μέτρα κατά την φάση εξέλιξης και μετά την κρίση της πανδημίας, που αφορούν τα καταστήματα εστίασης του Δήμου Αιγιαλείας, απέστειλε η συσταθείσα Επιτροπή που αποτελείται τόσο από εκπροσώπους του κλάδου, όσο και από επιμελητηριακούς συμβούλους. Η επιστολή κατατέθηκε στις 24 Απριλίου ενώπιον του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι.

Η επόμενη μέρα λειτουργίας του επισιτιστικού κλάδου, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από όλους μας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας βασίζεται στη λειτουργία των καταστημάτων αυτών και ως εκ τούτου αναζητούνται μέτρα βοηθείας προς τους επαγγελματίες ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέτοντας, λοιπόν, τις βάσεις για την ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων μας και αναζητώντας αποτελεσματικά μέτρα βοηθείας, ζητούμε από το Δήμο Αιγιαλείας και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και να λάβει υπόψη του τα παρακάτω αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων θα δώσουν ώθηση και λύση στην τοπική οικονομία.

Ως εκ τούτου ζητούμε:

. Την μη καταβολή του φόρου παρεπιδημούντων, 0,5% και 5%  αντίστοιχα,  για το διάστημα από 14 Μαρτίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020.

. Την καταβολή, για το ίδιο διάστημα, του συμβολικού ποσού του 1€ ανά τ.μ., ως αντίτιμο κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (πλατείες, παραλίες, πεζοδρόμια κλπ), καθώς όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν με μειωμένα τραπεζοκαθίσματα λόγω των μέτρων πρόληψης του covid 19.

. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του   διαστήματος απαλλαγής, να δύνανται αυτά να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

. Να ισχύσει η ΚΥΑ  της απαλλαγής των τελών για το χρονικό διάστημα που είμαστε κλειστά

. Αναστολή δόσεων και κατασχέσεων.

. Μείωση ενοικίων Δημοτικών ακινήτων

. Απολύμανση κοινοχρήστων χώρων.

Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται  μέτρα τόνωσης των επιχειρήσεων και ρευστότητας της αγοράς, καθώς πρόκειται για κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και ως εκ τούτου χρήματα που θα επιστρέψουν στην αγορά.                                                                                                                       

Με εκτίμηση

Για το Επιμελητήριο                          Τα μέλη της Επιτροπής

1. Τηλιγάδας Αρίστος                     1. Σταθακόπουλος Ιωάννης

(Αντιπρόεδρος)                             2. Κατσιμπίρης Γεώργιος

2. Βίλλιος Σωτήρης                         3. Παπαγιαννόπουλος Δημήτρης

(μέλος-εκπρόσωπος Εστίασης)          4. Κοσιέρης Ιωάννης


                                                  5. Βαρδάκης Ευστράτιος"

Πηγη: Filodimos.gr 

Διαβάστε επίσης