Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας "Πέρασε" η πρόταση Αλεξόπουλου για μεγαλύτερη μείωση στα ανταποδοτικά τέλη

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ"

Με τεκμηριωμένη θέση  η παράταξή μας «Πρωτεύουσα ξανά!»  πρότεινε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, τη διεύρυνση των ωφελούμενων από τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση που είχαμε υποβάλλει ως παράταξη στην Οικονομική Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου μας Φώτη Δημακόπουλου, για ισόποση ποσοστιαία μείωση των ανταποδοτικών τελών σε όλο το εύρος του Δήμου της Πάτρας και όχι μόνο σε περιοχές που η δημοτική αρχή είχε επιλέξει. Συγκεκριμένα προτείναμε να συμπεριληφθούν στις μειώσεις και οι Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας, αλλά και ορισμένες Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ρίου οι οποίες ήταν εκτός του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα καταθέσαμε πρόταση για απαλλαγή από τα τέλη της ΔΕΥΑΠ όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματικών χώρων του Δήμου Πατρέωνπου επλήγησαν από τον κορωνοϊόκαθόλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

Με υπευθυνότητα και τεκμηριωμένες θέσεις η «Πρωτεύουσα ξανά!» έρχεται να συμπληρώσει τις ελλιπείς προτάσεις της δημοτικής αρχής και να διευρύνει τον κύκλο των προτεινομένων μέτρων για όλους τους πολίτες που επλήγησαν και χρειάζονται την υποστήριξή μας.

 

Διαβάστε επίσης