Σπιράλ: Καταγγέλλει "καθεστωτική αντίληψη και αντιδημοκρατικές πρακτικές" στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αφορμή η σημερινή συνεδρίαση του Σώματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Απριλίου μετά από παύση λειτουργίας 55 ημερών! Η προηγούμενη συνεδρίαση έγινε στις 4 Μαρτίου, πριν ακόμα προκύψει το έντονο θέμα του κορωνοϊού στη χώρα και τα αντίστοιχα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας. Δύο μήνες σιωπής και πλήρους απενεργοποίησης του ανώτατου βουλευόμενου οργάνου της πόλης.

Ακόμα και αυτή η «επιστροφή στη δημοκρατία», όμως, έγινε πλημμελώς, θυμίζοντας τις παλιές παθογένειες στη λειτουργία του συμβουλίου, που στην εποχή των τηλε-διασκέψεων στην Πάτρα, δυστυχώς, αυξάνονται αντί να εξαλείφονται. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαμαρτυρηθούμε και δημόσια.

Θίγουμε δύο από τα θέματα που προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης και καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή ως κατ’ εξοχήν υπεύθυνη γι’ αυτά:

την διεξαγωγή της διαδικασίας χωρίς δυνατότητα παρακολούθησης από τους ενδιαφερόμενους συνδημότες και
τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων της πόλης επί προειλημμένων αποφάσεων.

Η συνεδρίαση δεν προβλήθηκε δημόσια, αλλά ήταν μία κλειστή τηλεδιάσκεψη που αφορούσε μόνο τα συνδεδεμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποκλείστηκε έτσι η ενημέρωση των συνδημοτών (ακόμα και κάποιων που τους αφορούσαν άμεσα θέματα της ατζέντας) ακόμα και δημοσιογράφων. Η απάντηση του Προέδρου σε  σχετική ερώτηση του σπιράλ πως «δεν βρέθηκε τεχνική λύση» τίθεται στην κρίση των Πατρινών.

Τα δύο κύρια θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης αφορούσαν τα μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις για το θέμα του τρένου και της Πατρών-Πύργου. Προς έκπληξη όλων των παρατάξεων, και επί των δύο αυτών θεμάτων η Δημοτική Αρχή φρόντισε να δημοσιοποιήσει νωρίτερα τις απόψεις της, όχι ως εισηγήσεις στη συνεδρίαση αλλά ως ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω το σπιράλ καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή καθεστωτική αντίληψη και ροπή προς αντιδημοκρατικές πρακτικές, καταθέτει δημόσια την διαμαρτυρία του για τα εντεινόμενα φαινόμενα έλλειψης δημοκρατικής συνείδησης, εκφράζει έντονη ανησυχία και δεσμεύεται πως θα επανέλθει.

 

#μένουμε_σπίτι

#δίνουμε_αίμα

#ενσυναίσθηση

Διαβάστε επίσης