Παπαθανάσης: Τι ισχύει με τα πρόστιμα για όσους δεν φορούν μάσκα

 

Για τα πρόστιμα που προβλέπονται για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη Δευτέρα (4/5) με υπηρεσίες και λιανεμπόριο και αυτό το σύνολο των ατόμων που επανέρχονται στην εργασία και το σύνολο των επιχειρήσεων που επανεκκινεί, είναι περίπου το 10% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που ανεστάλη η λειτουργία τους με κρατική εντολή», είπε αρχικά ο κ. Παπαθανάσης.

«Δεν έχουμε επαναλειτουργία του σύμπαντος, έχουμε το 10% των κλειστών επιχειρήσεων που ανοίγουν ξανά», επισήμανε για να σπεύσει στη συνέχεια να διευκρινίσει το πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια και στο πώς οι πολίτες θα εισέρχονται. «Σε αυτά τα μαγαζιά, τηλεφωνούμε, κλείνουμε ραντεβού, το κατάστημα υποχρεούται να έχει καταγεγραμμένα τα ραντεβού, τα οποία περιμένει», υπογράμμισε και εξήγησε: «Όταν πηγαίνουμε, ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου ή του κουρείου θα είναι ανάλογος ο αριθμός των εργαζομένων και των πελατών που θα βρίσκονται εντός του χώρου. Υποχρεωτικά οι πελάτες φοράμε μάσκα, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και γάντια».

«Ναι, από όσο έχει πει η Πολιτική Προστασία υπάρχει πρόστιμο, αν σε κλειστούς χώρους και καταστήματα δεν φοράμε μάσκα και είναι 150 ευρώ», είπε ο κ. Παπαθανάσης διευκρινίζοντας και για το αν κινδυνεύει με κυρώσεις ο επιχειρηματίας, αν κάποιος πελάτης εισέλθει στο κατάστημα χωρίς μάσκα και για το τι πρέπει να αναγράφεται στο κατάστημα για το πόσα άτομα επιτρέπεται να είναι εντός αυτού. «Η μάσκα είναι κάτι με το οποίο θα μάθουμε να ζούμε, θα μας γίνει συνήθεια», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Το κατάστημα υποχρεούται να τηρεί τον σωστό αριθμό ατόμων εντός του χώρου και θα υπάρχει μία πρόβλεψη να αναγράφεται στην πόρτα το πόσα άτομα θα πρέπει να είναι μέσα. Αν τώρα κάποιος πελάτης μπει στο κατάστημα χωρίς μάσκα, ο επιχειρηματίας έχοντας πάρει όλα τα προστατευτικά μέτρα θα πρέπει να του κάνει σύσταση. Αν δεν την βάλει και υπάρξει έλεγχος, τότε θα βεβαιωθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ».

Διαβάστε επίσης