Πάτρα: Συγκίνηση στα Κρύα Ιτεών για τον θάνατο του Ηλία Χαρμπίλα

Ψήφισμα εκκλησιαστικού συμβουλίου

 

Θλίψη προκάλεσε το άγγελμα του θανάτου του 90χρονου Ηλία Χαρμπίλα, πατέρα του 52χρονου Χρήστου που την περασμένη εβδομάδα βγήκε νικητής από τον κορονοϊό.

Ο Ηλίας Χαρμπίλας υπήρξε και εκκλησιαστικός επίτροπος  στην εκκλησία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.

Σε ψήφισμά του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας ανέφερε τα εξής: «Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών, συνήλθεν εις έκτακτην συνεδρίαν σήμερον 28η Απριλίου, ημέραν Τρίτη, του σωτηρίου έτους 2020, με τα μέσα που διαθέτει η τεχνολογία της εποχής μας (λόγω των μέτρων της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19), καθώς επληροφορήθη, την προς Κύριον εκδημίαν του Ηλιού Χαρμπίλα.

Ο μακαριστός Ηλίας υπήρξε Εκκλησιαστικός Σύμβουλος-Επίτροπος του Ναού μας κατά την τριετίαν 2014-2017.

Από τη θέση αυτή συνεργάσθη προθύμως μαζί με τα άλλα μέλη του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου και με όλες του τις δυνάμεις συνέβαλε αποφασιστικώς εις την Ανέγερσιν του Ναού μας, καθώς και εις την εύρυθμον λειτουργία της Ενορίας.

Την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσεως για την Πατρίδα μας, στο Ναό μας πραγματοποιήθηκαν μεγάλα έργα και πολυδάπανα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ανεγέρσεως, οπότε χρειάσθηκαν να παρθούν γενναίες και καθοριστικές αποφάσεις.

Ο μακαριστός Ηλίας βοήθησε πολύ σε αυτό και το θαύμα δεν άργησε να γίνει.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ευτύχισε με πολύ συγκίνηση, να δει τον Επίσκοπό μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, να εγκαινιάζει το Ναό μας και να απολαμβάνει μαζί με όλους τους Ενορίτες, τους καρπούς και των δικών του έργων.

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον, αναγνωρίζοντας την ενεργό του δράση και την πολύτιμον προσφοράν του, απεφάσισεν ομοφώνως τα εξής:

Να εκφράσει τας συλλυπητηρίους ευχάς εις την οικογένειάν του και να της επιδώσει το παρόν Ψήφισμα.
Να κατατάξει το όνομά του εις τα Δίπτυχα των κτητόρων του Ναού μας, ώστε να μνημονεύεται ες αεί.
Επειδή δεν επιτρέπεται να παραστεί στη Νεκρώσιμο Ακολουθία (λόγω των μέτρων της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19) την ώρα που αυτή θα τελεσθεί, σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να προσευχηθεί διά την ανάπαυσιν της ψυχής του.
Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αντί στεφάνων να προσφέρουν χρηματικό ποσό διά το έργο της αποπερατώσεως του Ναού μας.
Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευτεί εις την επίσημον ιστοσελίδαν της Ενορίας μας.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός κατατάξει την ψυχήν αυτού, εν χώρα δικαίων.

Αιωνία του η Μνήμη - Καλή Ανάσταση !!!

Ο πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος

Ιωάννης Δημητρόπουλος

Τα Μέλη

Απόστολος Πατσούρας

Απόστολος Παπανίκος

Σωτηρία Σαζακλή

Βασιλική Κραβαριώτη»

Διαβάστε επίσης