Τα διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου περνούν στην αντεπίθεση

 

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να ανέτρεψε τα σχέδια για όλα τα φετινά διεθνή Φεστιβάλ  Κιινηματογράφου, οι δημιουργοί της μεγάλης οθόνης, ωστόσο, δεν σκοπεύουν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αντιθέτως ετοιμάζουν δυναμική αντεπίθεση!

Πριν λίγες ώρες οι διοργανωτές των μεγαλύτερων φεστιβαλικών διοργανώσεων της έβδομης τέχνης ανακοίνωσαν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να στήσουν ένα διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου, παγκόσμιας εμβέλειας το οποίο, μάλιστα, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube.

Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, η οποία θα έχει τον συμβολικό τίτλο «We Are One: Α Global Film Festival», θα ξεκινήσει στις 29 Μαίου και θα διαρκέσει δέκα ολόκληρες ημέρες, θα συμμετέχουν 20 διαφορετικά φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και αυτά των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου, του Λονδίνου κ.α. Τα έσοδα δε που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία πρωταγωνιστεί το αμερικανικό Φεστιβάλ Tribeca, το οποίο επίσης αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, μιας και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τις μεγάλες παγκόσμιας υπηρεσίες streaming προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναμετάδοση του διαδικτυακού φεστιβάλ.

«Συχνά αναφερόμαστε στην εξαιρετικά μεγάλη δύναμη που έχει ο κινηματογράφος να εμπνέει και να ενώνει τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και διαφορών, να θεραπεύει τον κόσμο. Και ολόκληρος ο κόσμος έχει ανάγκη από θεραπεία αυτή τη στιγμή» δήλωσε με νόημα η Τζέιν Ρόσενταλ, συνιδρύτρια του Φεστιβάλ, μαζί με τον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ενθουσιασμένος, εξάλλου, με την ιδέα εμφανίζεται και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών Πιέρ Λεσκίρ: «Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλα φεστιβάλ για να προβάλουμε εξαιρετικές ταινίες και ταλέντα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τόσο τις αποχρώσεις της παγκόσμιας αφήγησης όσο και τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες του κάθε φεστιβάλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το πρώτο παγκόσμιο online Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα στηριχθεί σε πλούσιο το πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις αλλά και μουσική.

Διαβάστε επίσης