Συγκλονίζει νοσοκόμα στη Βρετανία για τους ασθενείς που πεθαίνουν μόνοι: Κρατούσα το χέρι ηλικιωμένης μέχρι την τελευταία της πνοή

 

Η Victoria Meynell, νοσηλεύτρια στο British Heart Foundation, έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, όταν η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση όλοι να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η απόφασή της αυτή την έφερε αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η συγκινητική ιστορία της αφορά μια ηλικιωμένη ασθενή με κορονοϊό, της οποίας κρατούσε το χέρι μέχρι το τέλος, για να μην πεθάνει μόνη.

«Όταν δήλωσα συμμετοχή μπήκα σε αυτόματο πιλότο» αφηγείται. «Ήξερα τι γίνεται με την Covid-19 και την πίεση που υπήρχε, κι ένιωσα υποχρεωμένη να βοηθήσω. Πριν αρχίσω την πρώτη μου βάρδια ένιωθα αγωνία, την πρώτη μέρα μπήκα σε πτέρυγα ασθενών με κορονοϊό, με πλήρη εξάρτυση. Η προηγούμενη νοσοκόμα μου είπε για μια ηλικιωμένη ασθενή σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, φροντίζαμε απλώς να μην πονάει στις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Στα 90 λεπτά της πρώτης μου μέρας στη δουλειά, της κρατούσα το χέρι καθώς πέθαινε. Λόγω των περιορισμών η οικογένειά της δεν μπορούσε να είναι δίπλα της. Ήταν πολύ θλιβερό που δεν είχε κανένα δικό της μαζί της σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Ένιωθα όμως μεγάλη περηφάνια και ταπεινότητα, που ήμουν εγώ εκεί για να την παρηγορήσω» είναι η ανατριχιαστική περιγραφή της.

Μία άλλη νοσοκόμα τηλεφώνησε στην οικογένεια της γυναίκας και οι συγγενείς της ένιωσαν μια μικρή ανακούφιση από το γεγονός πως ήταν κάποιος στο πλευρό της ενώ άφηνε την τελευταία της πνοή.

Διαβάστε επίσης