Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Το γράμμα των Ιατρών της ΜΕΘ στον 52χρονο με κορονοϊό - Τι απαντούν σε όσους τους εμφάνισαν να "φοβούνται"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύνταξη ενός γράμματος με αποδέκτη τον 52χρονο ασθενή που προσβλήθηκε από τον covid -19 και νοσηλεύθηκε διασωληνώμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", προχώρησαν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας.

Γράφτηκε με αφορμή την έξοδο από τη ΜΕΘ του ασθενή, αλλά και να καταδείξει το "παράπονο" ιατρών και νοσηλευτών που κάποιοι όπως υποστηρίζεται τους εμφάνιζαν να "φοβούνται". Το περιεχόμενο του συγκινεί. "Πριν διασωληνωθεί ο ασθενής, μας κοίταζε με αγωνία και ρωτούσε αν θα πεθάνει. Του κρατήσαμε το χέρι και του είπαμε οτι είμαστε εκεί για να κάνουμε οτι χρειάζεται για το αντίθετο. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας", αναφέρεται μεταξύ άλλων. 


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ:

«Σήμερα βγαίνει από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας ο 52χρονος ασθενής με CONID-19 που διασωληνώθηκε στις 2/4/2020. Είμαστε χαρούμενοι και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά.

Πριν διασωληνωθεί ο ασθενής, μας κοίταζε με αγωνία και ρωτούσε αν θα πεθάνει. Του κρατήσαμε το χέρι και του είπαμε οτι είμαστε εκεί για να κάνουμε οτι χρειάζεται για το αντίθετο. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας

Ολες αυτές τις μέρες όμως, που οι προσπάθειες μας είχαν στόχο να κρατήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ασθενή, αλλά και γενικότερα να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, διαβάζαμε ή μας πληροφορούσαν για αυτά που γράφονταν στα μέσα με αφορμή τη νοσηλεία του ασθενή με COVID-19 στο νοσοκομείο μας. «Τρέμουν οι νοσηλευτές», «κίνδυνος διασποράς» στο νοσοκομείο κ.ά.

Πιστεύουμε ότι όλα αυτά υποτιμούν και απαξιώνουν τη δουλειά μας και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να στείλουμε αυτό το σημείωμα. Κανείς μας δεν τρέμει. Ναι είχαμε φόβο αρχικά που όμως υποχωρεί κάθε μέρα που εφαρμόζουμε τις αρχές της επιστήμης μας, κάθε μέρα που εφαρμόζουμε τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως έχουμε εκπαιδευτεί και είμαστε μια δεμένη ομάδα προσέχοντας ο ένας τον άλλο.

Οχι, δεν τρέμουμε. Εργαζόμαστε σε αυτό που επιλέξαμε, τώρα όπως και πριν αλλά και στο μέλλον. Οχι, δεν διασπείρουμε τη λοίμωξη και αυτό το ξέρουμε καλά τόσο εμείς όσο και οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στο Τμήμα Επειγόντων ή στην Κλινική Λοιμώξεων. Και δεν διασπείρουμε γιατί εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως προστατεύουμε ο ένας τον άλλον.

Φοβούνται ίσως αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν ασθενείς αλλά δεν έχουν έρθει και να ρωτήσουν εμάς που αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Επικεφαλής της νέας Μονάδας είναι η Ιατρός Πατρούλα Μανωλοπούλου, η οποία πλαισιώνεται από τους γιατρούς Μπάμπη Αναστογιάννη, Κώστα Παγιούλα και φυσικά τη διευθύντρια της ΜΕΘ Ιφιγένεια Ραβάνη.

Με πληροφορίες εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Διαβάστε επίσης