Όταν η Εθνική του Γκάλη αντιμετώπισε τον Μάικλ Τζόρνταν στο Αλεξάνδρειο - ΒΙΝΤΕΟ

Το 1983 ο τεράστιος Air πάτησε Ελλάδα με το North Carolina

Λίγους μήνες πριν επιλεγεί στο draft του ΝΒΑ από τους Σικάγο Μπουλς, ο Μάικλ Τζόρνταν είχε βρεθεί στην Ελλάδα με το North Carolina. Ας θυμηθούμε τη στιγμή που ο «Air» αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη.

Μπορεί όλος ο κόσμος να κινείται σε ρυθμούς «Last Dance» όμως και η Ελλάδα θα έχει να θυμάται την παρουσία του Τζόρνταν εντός των συνόρων.

Στις 20 Νοεμβρίου 1983, ο «Air» πάτησε στο «Αλεξάνδρειο» και αγωνίστηκε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας και τον Νίκο Γκάλη στο πλαίσιο του τουρνουά «Δημήτρεια».  Η Εθνική μας είχε γνωρίσει την ήττα από το πανεπιστήμιο του Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος είχε πετύχει σε εκείνο το παιχνίδι 34 πόντους, ενώ ο Νίκος Γκάλης είχε τελειώσει το παιχνίδι με άλλους 24 πόντους.

«Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη» είχε πει ο Τζόρνταν για τον «γκάνγκστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το βίντεο που υπάρχει στο youtube και είναι πραγματικός... θησαυρός, δεν ήταν στο πλαίσιο τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά από ερασιτεχνική κάμερα και τα πλάνα προορίζονταν αποκλειστικά για το αρχείο του προπονητή του North Carolina , Ντιν Σμιθ!

Ελλάδα: Γκάλης 24, Ανδρίτσος 16, Σακελλαρίου 2, Κοκολάκης 20, Κατσούλης 10, Σταυρόπουλος 2, Ρωμανίδης 2, Καρατζουλίδης 4, Φιλίππου 1, Μάλλαχ 2, Σκροπολίθας, Αγιασωτέλης.

North Carolina: Πίτερσον 4, Τζόρνταν 34, Χιλ 8, Τόμπσον 8, Πέρκινς 14, Μπραντ Ντόχερτι 14, Ματ Ντόχερτι 7, Εξουμ 4, Μάρτιν 4, Σμιθ.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης