Συνταγή για να σερβίρετε τα πασχαλινά αυγά!

 

Μια συνταγή για το πιο φίνο ορεκτικό από τα πασχαλινά αυγά που θα προσθέσει γεύση στο τραπέζι.

Τα πασχαλινά αυγά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που παραμένουν στην πιατέλα του ελληνικού νοικοκυριού τέτοιες ημέρες. Ωστόσο, αν έχουν μείνει αρκετά μετά το βράδυ της Ανάστασης και θέλετε να τα ξοδέψετε δημιουργικά, αυτός είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος.

Ονομάζονται deviled eggs και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στη Βρετανία και την Αμερική. Ουσιαστικά πρόκειται για βραστά αυγά, που σερβίρονται με μια σος με βάση τον κρόκο και μουστάρδα, μαγιονέζα και διάφορα μυρωδικά.
Υλικά
6 αυγά
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι ταμπάσκο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
3 κουταλιές μουστάρδα
Πάπρικα σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα αυγά από το κέλυφος και κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κρόκο, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα στο ασπράδι που θα λειτουργήσει ως… βρώσιμο πιάτο σερβιρίσματος
Βάζουμε τους κρόκους σε μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ταμπάσκο, το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι. Τέλος, ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε
Γεμίζουμε κάθε ασπράδι με 1 ½ κουταλάκι από το μείγμα του κρόκου. Αν θέλουμε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα, μπορούμε να βάλουμε την κρέμα του κρόκου σε κορνέ.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε
Πηγή: iefimerida.gr