Το σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ για τα σιδηροδρομικά έργα - Τα τμήματα Κιάτο - Αίγιο και Πάτρα – Ρίο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα σιδηροδρομικά έργα, των οποίων ο αρχικός προϋπολογισμός τοποθετείται σε 381 εκατ. ευρώ, προγραμματίζει να δημοπρατήσει μέσα στους προσεχείς μήνες η ΕΡΓΟΣΕ, η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΣΕ, που καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη ημέρα μετά τη θέση υπό έλεγχο της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους τέσσερις μήνες, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στη δημοσίευση σειράς μειοδοτικών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού 154 εκατ. ευρώ.

Μέσα στη χρονιά, η ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να προχωρήσει στη δημοπράτηση μιας ακόμη ομάδας έργων με αρχικό προϋπολογισμό 227 εκατ. ευρώ. Σε αυτά ανήκει η κατασκευή (επιδομή, ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση) της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Πάτρας στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος, ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Το πακέτο των 3 δισ. ευρώ περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Πάτρας με την κατασκευή του τμήματος Ρίο – Πάτρα, που έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη φυσική συνέχεια της γραμμής Ροδοδάφνη – Ρίο.

Ενα από τα έργα που έχει ολοκληρώσει η ΕΡΓΟΣΕ αφορά τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 71 χλμ. περίπου, στο τμήμα από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου έως τη Ροδοδάφνη, μετά τον σταθμό Αιγίου, που περιλαμβάνει σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σηράγγων. Το εν λόγω έργο, που είναι προϋπολογισμού 920 εκατ. ευρώ, είχε ξεκινήσει να υλοποιείται το 2006.

Διαβάστε επίσης