Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Μπράιαν Ντένεχι

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη του, Ελίζαμπεθ, προσθέτοντας πως ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια στο Κονέκτικατ

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία  81 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Μπράιαν Ντένεχι, ένας από τους κορυφαίους καρατερίστες του Χόλιγουντ. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη του, Ελίζαμπεθ, προσθέτοντας πως ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια στο Κονέκτικατ, μετά από μια καριέρα 40 χρόνων στον κινηματογράφο. 

Ο Μπράιαν Ντένεχι γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1938 στο Μπρίτζπορτ της πολιτείας Κονέκτικατ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση την έκανε το 1977 στην ταινία «Αναζητώντας τον κύριο Γκούντμπαρ». Το 1982 εναντιώθηκε στον Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Ράμπο: Το πρώτο αίμα» για να εδραιώσει στη δεκαετία του '80 μια καριέρα πάνω σε πληθωρικούς χαρακτήρες, συχνά «κακών», με το θρίλερ «Έγκλημα στο Γκόρκι Παρκ» (1983) του Μάικλ Άπτεντ δίπλα στους Γούλιαμ Χαρτ και Λι Μάρβιν, αλλά και τις ταινίες «Cocoon» (1985) του Ρον Χάουαρντ και «Σιλβεράντο» (1985) του Λόρενς Κάσνταν. 

Στο θρίλερ «Θανατηφόρα Εφέ» (1986) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Μπράιαν Μπράουν. Μια από τις γνωστότερες του εμφανίσεις είχε το 1987 στην καλλιτεχνική ταινία «Η Κοιλιά του Αρχιτέκτονα» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ όπου υποδύθηκε τον βαριά άρρωστο μελλοθάνατο αρχιτέκτονα Κράκλαϊτ.

Στη φιλμογραφία του υπάρχει μια ταινία που έχει γυρίσει και δεν έχει ακόμη προβληθεί, το «Son of the South» του Μπάρι Αλεξάντερ Μπράουν. 

Μεγάλη ήταν και η θητεία του Μπράιαν Ντένεχι στο θέατρο, κυρίως στο Σικάγο όπου ήταν και το μέρος όπου διέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Κέρδισε δύο βραβεία Tony, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «Θάνατο του Εμποράκου» το 1999 και για το «Μεγάλο Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα» το 2003. Βραβεύτηκε, ακόμη, με ένα βραβείο Ολίβιε στην Αγγλία, βρέθηκε έξι φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy και κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα έχοντας παίξει σε αγαπημένες, εβληματικές τηλεοπτικές σειρές, όπως η «Δυναστεία», οι «Σκληροί του Μαϊάμι», το «Dallas», η «Δυτική πτέρυγα», και πολλές άλλες.

«Αυτό που μετράει είναι να κάνεις αυτό που θεωρείς ότι είναι το σωστό, αυτό στο οποίο πιστεύεις. Και να έχεις γύρω σου τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό είναι που μετράει στη ζωή» έχει τονίσει. ο βραβευμένος ηθοποιός. Ο Ντένεχι παντρεύτηκε το 1959 την Τζούντιθ Σεφ. Αφού πήρε διαζύγιο το 1974, παντρεύτηκε το 1988 την Τζένιφερ Άρνοτ. Είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Διαβάστε επίσης