Κορονοϊός – Ιαπωνία : 488 νέα κρούσματα και 17 επιπλέον θάνατοι

 

Η Ιαπωνία κατέγραψε 488 νέες μολύνσεις κοροναϊού και 17 επιπλέον θανάτους, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας την Πέμπτη.

Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των αναφερόμενων λοιμώξεων στη χώρα σε 9.294, συμπεριλαμβανομένων 712 από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 148, εκ των οποίων 12 από το κρουαζιερόπλοιο.

Μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας εισήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα, αφού αρχικά φάνηκε να έχει τον έλεγχο της πανδημίας.

Κριτική στον πρωθυπουργό της χώρας

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αντιμετώπισε κριτική επειδή δεν ενεργοποίησε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης νωρίτερα, καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι προτείνουν οι επίσημες στατιστικές.

Ότι ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων ή και των νέων κρουσμάτων, είναι μικρότερος, έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι δε γίνονται μαζικά τεστ ανίχνευσης του ιού.

Ο Άμπε έχει επίσης κατηγορηθεί ότι δεν έκανε τίποτα, όταν δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό του να χαλαρώνει στο σπίτι καθώς οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα δυσκολεύονται και προσπαθούν να εργαστούν από το σπίτι.

 

Πηγή: edition.cnn.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ