ΕΑΠ: Εκπαιδευτική δράση Ραδιοσύμπαν 1,2→3

Ραδιοαστρονομία και ραδιοτηλεσκόπιο ως μέσα ώθησης, ενίσχυσης και έμπνευσης μαθητών

Οι επιστημονικοί Υπεύθυνοι του έργου του Ελληνικού ΡαδιοτηλεσκοπίουTHERMOpYLae, Επίκ. Καθηγητές Ν. Γκιζάνη (Αστροφυσικός, Ραδιοαστρονόμος) – ΣΘΕΤ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Γ. Βελντές (Φυσικός, Ραδιοηλεκτρολόγος) – Τμήμα Φυσικής, Παν/μιο Θεσσαλίας, με τα Ιδρύματά τους, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώνουν την εκπαιδευτική δράση Ραδιοσύμπαν1,2→3.

Ο σκοπός της δράσης, είναι να διεγείρει την περιέργεια, να διαμορφώσει νοοτροπία και τρόπο σκέψης, να καλλιεργήσει, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μαθητές πρωτοβάθμιας (τάξεις Ε’ και ΣΤ’) και δευτεροβάθμιας (μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) εκπαίδευσης, στην Αστροφυσική – Ραδιοαστρονομία, στην τεχνολογία του Ραδιοτηλεσκοπίου και στις επιστήμες που τα υποστηρίζουν (για παράδειγμα μικροκυματική τεχνολογία, τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων και  ηλεκτρονική μηχανική).

Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΕΕΦΕΕ.

Σημαντική διευκρίνιση: Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι εκπαιδευτικές ομιλίες, η εικονική επίσκεψη στο χώρο του Ραδιοτηλεσκοπίου στις Θερμοπύλες, μαζί με το διαδραστικό πείραμα, θα πραγματοποιούνται με τη χρήση εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης